Gazetecilik Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Akademi İstanbul

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Gazetecilik Kursu - Kurumda - Beyoğlu - İstanbul

  • Program tanımları

    Hızlı değişen teknoloji ve medya olanakları, günümüz gazetecisinin birçok enstrümanı aynı anda kullanma becerisine sahip olmasını gerektirmektedir.
    Gazetecilik, haber malzemesi olarak sayılan bilgilerin toplanmasını, yazılmasını, düzenlenmesini, tasarlanmasını ve basılarak dağıtılmasını içeren bir işlem bütünüdür. Gazeteci ise ulaşmak istediği kitle için en Önemli olarak kabul ettiği bilgilen toplayarak haber haline getiren kamuoyunu bilgilendiren kişidir.

    Günümüz gazeteciliği her zamankinden daha fazla beceriyi, sorumluluğu, ufku gerektiriyor. Buna göre AKADEMİ İSTANBUL gazetecilik bölümünün amacı: Küreselleşme ile birlikte yapısal olarak değişen ulusal, yerel medya ortamının istediği teknik becerileri, mesleki yetenekleri olan, toplumsal sorumluluk sahibi, etik değerlere saygılı, basın ve ifade özgürlüğünün önemini kavramış profesyonel gazeteciler yetiştirmektir.

    Gazetecilik Okulu İş Olanakları

    Gazetecilik bölümünden mezun olanlar Ulusal ve Yerel nitelikli Gazeteler, Dergiler. Televizyonlarda, Radyolarda, Haber ajanslarında, elektronik gazetelerde. Muhabir. Sayfa tasarımcısı. Haber müdürü, Yazı isleri müdürü. Yayın yönetmenliği gibi görevleri üslenebiliyorlar.

    Programın İşleyişi

    Gazete nedir? Habere nasıl ulaşırız? Haber sırasında neler yapmalıyız? Ulaştığımız haberi nasıl yazıp gazeteye aktarabiliriz, haberlerin başlıkları nasıl yazılır? Olayları nasıl görüntüleriz? Görüntülenen fotoğrafların gazete için en uygun olanını nasıl belirleriz? Gazetelerin haber kaynakları nelerdir? Elde ettiğimiz dokümanları (Haber, Makale. Fotoğraf. Karikatür vs.) sayfalara nasıl aktarabiliriz, nasıl bir planlama yapılır ve bunları nasıl baskıya hazırlarız.

    Mesleğin tarihçesi nedir?  | Haber ve makaleler hukuk acısından nasıl değerlendirilir? Haber yaptığımız kişilerin psikolojisi ve haberin anatomisini nasıl değerlendiririz? Günümüz medyasının incelenmesi ve tartışılması.
    AKADEMİ İSTANBUL Gazetecilik bölümünün birçok uygulama alanı bulunmaktadır. Öğrenciler tarafından hazırlanan haberler AKADEMİ İSTANBUL Haber AJANSI tarafından değerlendirilecektir. Bunun yanı sıra günlük Medya kuruluşlarında staj programları uygulanacaktır.

Gazetecilik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |