Radyo,TV,Sinema Bölümü

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Akademi İstanbul

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Radyo,TV,Sinema Bölümü - Kurumda - Beyoğlu - İstanbul

  • Program tanımları

    Görsel İletişim Sanatlarıyla ilgili sektörler arasında en popüleri olan televizyon ve sinema sektörlerine tüm sanat dallarını kullanabilen profesyoneller kazandırmayı hedefleyen bir bölüm.

    Amacı, sinema ve televizyonculuk sektörüyle ilgili, yaratıcı düşünceden, sorumlu yayıncılığa kadar uzanan geniş bir yelpazede bilgilendirerek, teknik ile estetiği bir arada kullanabilecek görsel iletişimciler yetiştirmektir.
    Kameramanlıktan, senaryo yazarlığına. ışıkçılıktan, yönetmenliğe kadar birçok meslek dalı ile ilgilenen gençler için keyifli bir eğitim programı.

    Atölye Çalışmaları

    Akademi İstanbul daİki yıllık program boyunca, sektörün çeşitli alanlarında tanınmış profesyonellerin desteği ile seminerler düzenlenmektedir. Deneyimlerinden yararlanılacak konuklar aracılığıyla, öğrencilerin sektörle doğrudan ilişki kurmaları da sağlanmış olacaktır.

    Programın İşleyişi

    Eğitiminin birinci yılında, yaratıcı düşünce ve yaratıcı süreç disiplinlerine ilişkin derslerin yanı sıra, araç/gereçle dil arasındaki temel ilişkileri, belirleyici bir form içerisinde görsel- işitsel dile dökmenin yöntemlerini Öğrenirler. İkinci yılda ağırlıklı olarak uygulama çalışmalarına yer verilmiştir.

    Atölyelerimiz, Betacam SPve DV-CAM tabanlı cihazlarla donatılmış üç kameralı çekim stüdyosu, reji stüdyosu, dijital montaj stüdyoları, aynı anda üç ekibin çalışmasını sağlayan aktüel ve sabit teknik ekipman, bir okulun atölye anlayışını asan profesyonel kapasitesindedir.

    İki yıl boyunca STV bölümünü okuyan her öğrenci, 1 klip çalışması. 1 belgesel film çalışması, 1 TV programı, 1 kısa film ve 1 reklâm filmi üretmek zorundadır.
    Her alanda üretim yaparak mezun olan öğrencilerimiz sektörde, yapım ve yönetim grubu yardımcılığı, kurgu operatörlüğü ve yönetmenliği, ışık ve sanat grubu yardımcılığı, senaryo-metin yazarlığı gibi görevlerden başlayarak geniş bir yelpazede görev alma şansına sahiptirler.


    Bölüm Başkanı


    SONKAN DAMCIOĞLU

    Dersler

    Sinema ve TVde Anlatım Yöntemleri
    Senaryo Yazarlığı
    Sinema Sanatı Tarihi
    İletişim Bilimleri
    Temel Gazetecilik
    Beden Dili ve Oyuncu Yönetir
    İleri TV Teknikleri
    Fotoğrafçılık
    Yapım - Yönetim
    Kurgu Yönetmenliği
    Davranış/Sosyal Psikoloji
    Yaratıcı Düşünce
    İngilizce
    Bilgisayar
    Stüdyo Proje Uygulama:
    Kısa Film
    TV Yayını
    Belgesel

Radyo,televizyon,sinema ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |