Sinema ve Televizyon Doktora Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Sinema ve Televizyon Doktora Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    GENEL BİLGİ
    Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi 1972 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıl, Akademik Kapalı Devre Televizyon ile Eğitim Enstitüsü adını alan okul, ilk öğrencilerini 1977-78 eğitim yılında kabul etmiştir. Önceleri sadece sinema ve televizyon alanlarında eğitim verdiği için adı Sinema ve Televizyon Yüksekokulu olarak değiştirilen okul, 1979 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi bünyesinde Televizyonla Eğitim ve Öğretim Fakültesi olmuştur. Bir yıl sonra da ilk kez iletişim sözcüğü bir bilim kuruluşunun adına girmiş ve okul İletişim Bilimleri Fakültesi olarak sinema ve televizyon konusunda eğitim vermeye başlamıştır.
    İletişim Bilimleri Fakültesine 1982 yılında Sinema-Televizyon dışında İletişim Sanatları, Basım ve Yayımcılık, Eğitim İletişimi ve Planlaması gibi farklı bölümler eklenmiştir. Yeni yapılanma içinde Açıköğretim Fakültesine bağlanmıştır. 1991 yılında, ''İletişim Bilimleri Yüksekokulu'' olarak Anadolu Üniversitesi çatısı altında yeni bir kimlik kazanırken, 1992 yılında bu kez ''İletişim Bilimleri Fakültesi'' olarak yeni statüsüne kavuşmuştur. 2001-2002 öğretim yılında yeniden yapılanma ile İletişim Sanatları Bölümünün adı Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Basım ve Yayımcılık Bölümünün adı Basın ve Yayın olarak değiştirilmiş, 2002-2003 öğretim yılında da Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümü kaldırılmış İletişim Bölümü eğitim hayatına başlamıştır.

    AMAÇ
    Sinema Televizyon Anabilim Dalı lisansüstü programları (Yüksel Lisans/Doktora) lisans eğitimini hangi alanda yapmış olursa olsun, öğrencinin bilgi birikimi, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sinema televizyon dallarının herhangi birinde ya da her iki dalda da kendisini yetkinleştirmek, araştırma yapmak ve kapsamlı bilgi sahibi olmak isteyenlere yönelik programlardır.
    Medya estetiğinden, televizyonda kültürel çalışmalara, belgesel sinemadan, sanat felsefesine, televizyon araştırma projelerine ve film eleştirisine kadar çok geniş bir yelpazede seçmeli ders olanağı sunan yüksek lisans programının amacı bilimsel bakış açısı ve yöntem ile öğrencinin ilgi duyduğu alanda kendisine gerekli olan kuramsal bilinci kazanması ve kuram ile uygulamayı birleştirerek yaratıcı çalışmalar gerçekleştirmesine olanak sağlamasıdır.
    Sinema Televizyon Anabilim Dalı lisansüstü programları her alanda olduğu gibi sinema televizyon alanında da ilerlemenin, gelişmenin ancak bilimsel bir yaklaşımla gerçekleşebileceği düşüncesinden hareketle, hem akademik çalışma yapmak isteyenlere hem de bir iletişim ve bilgi çağı olacağından kuşku duyulmayan geleceğin bilinçli sinema televizyoncuları olmak isteyenlere yönelik programlar sunmaktadır.

    Doktora programında öngörülen ise öğrencinin yine kendi ilgisi, bireysel tercihleri doğrultusunda sinema televizyon alanında derinlemesine, kapsamlı bir bilgi donanımıyla özgün araştırmalar yapabilmesine olanak sağlamak, kuramsal alanda elde ettiği birikimi uygulamaya aktarmasına yardımcı olmaktır. Bu amaçla çağdaş sanat ve kültür sorunlarından, video sanatına, bilinçdışı iletişimden, film dili ve çözümlemesine, sinemanın düşünsel boyutuna kadar çok çeşitli derslerle öğrenciye geniş bir bakış açısı kazandırılmaya çalışılmaktadır.

    AÇILAN PROGRAMLAR
    Sinema TV Doktora Programı

    SUNULAN OLANAKLAR
    Sinema ve Televizyon Bölümünün öğrencilerine sağladığı teknik donanımlar dökümü:

    Stüdyo Donanımı:
    Tamamı ile öğrencilerin kullanımına yönelik bir televizyon stüdyosu bulunmaktadır. 3 tane profesyonel televizyon kamerasının ( 2 adet SONY Color Video Camera DXC 327 AP, 1 adet JVC BY 110 ) elde edilen görüntüler ve farklı kaynaklardan gelen sesler, stüdyo kontrol odasının teknik olanakları ile çok yönlü olarak eşlenebilmektedir. Bu stüdyoda çalışan öğrenciler yönetimden aydınlatmaya, kameramanlıktan resim seçimine kadar bir televizyon programı yapım sürecinin her aşamasında görev almaktadırlar.

    Dış Çekim Donanımı:
    SONY Pro Betacam SP UVW 100P 1 Adet
    SONY DSR-200 DV Kamera 4 Adet
    SONY DSR-250P DV Kamera 2 Adet ve bu kameraların sehpa, mercek ve filtre setleri.

    Kurgu donanımı:
    Media Suite Pro 4.0 (AVID dijital kurgu sistemi) 1 Adet
    AVID MCXPro 1 Adet
    AVID Xpro 4 Adet
    Matrox 2000-2500 Capture kartlı Adobe Premier 3 Adet
    16mm Film Kurgu 1 Adet
    TARGA-TIPS Programlı Karekter Jeneratörü
    Renkli Monitör (37cm) 6 Adet
    Dış çekim ve stüdyo çekimleri için her türlü aydınlatma, ses ve görüntü cihazları (800 W. ve 1250 W.lık ışık kaynakları, mikrofon, monitör, mixer) ile bunlara ait aksesuarlar bulunmaktadır. Ayrıca öğrenciler Açıköğretim Fakültesi?ne ait 2 profesyonel, uluslararası standartlara sahip stüdyo ve bunlara bağlı birimlerde staj yapmaktadırlar.

    Bilgisayar Animasyon Laboratuvarı:
    bu labaratuvarda 8 adet 8MB Ram, 1GB Hard Disk kapasitesi olan 486 DX bilgisayarlarla 3D STUDIO Release 3.0 programında animasyon çalışmaları yapmaktadırlar.

    Fotoğraf Stüdyosu:
    Öğrenciler siyah-beyaz ve renkli çekim yapabilmekte gelişmiş baskı teknikleri kullanılabilmektedirler. Ayrıca fotoğraf çekimleri için gereksinim duydukları fotoğraf makinası ve objektif alabilirler.

    Video-DVD-VCD Arşivi ve İzleme Odası:
    Sürekli olarak gelişen video arşivi sayesinde öğrenciler sinema tarihinin önemli filmlerini izleyebilmektedir

    DERS PROGRAMI

    1. Yarıyıl
    STV609     Medya Analizi    

    Seçmeli Dersler
    BYN602     Türkiye'nin Kültürel Yapısı    
    STV607     Yönetmenler ve Sinemaları I    
    STV608     Video Sanatı    
    STV613     Popüler Sinema ve İdeoloji    
    STV616     Sinemada Yeni Yönelimler    
     
    2. Yarıyıl
    STV612     Görsel Kültür    
    Seçmeli Dersler
    STV602     Film Dili ve Çözümlemesi    
    STV604     Kurgunun Kuramsal Boyutu    
    STV606     Sinemanın Düşünsel Boyutu
    STV611     Postmodern Sosyal Teori    
    STV614     Sanat Felsefesi    
    STV618     Sanal Gerçeklik ve Görelilik Kavramı    
     
    3. Yarıyıl

    STV890     Tez
    STV891     Tez    
    STV892     Tez
    STV893     Tez    
    Seçmeli Dersler
    DYS000     Yeterlik Sınavı
     
    4. Yarıyıl
    STV890     Tez
    STV891     Tez    
    STV892     Tez    
    STV893     Tez
    Seçmeli Dersler
    DYS000     Yeterlik Sınavı    
     

Radyo,televizyon,sinema ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |