Üfleme ve Vurma Çalgılar Yüksek Lisans Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Üfleme ve Vurma Çalgılar Yüksek Lisans Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    ÜFLEME ve VURMA ÇALGILAR YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    Öğrencilerin seçtikleri enstrüman dalında yetkinleşmesini sağlayıcı eğitim vermek, bölümün vazgeçilmez amaçları arasındadır. Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan Gençlik Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Anadolu Senfoni Orkestrası düzenli olarak konserlerine devam etmektedir. 1986 yılında kurulan Müzik Bölümü, Yunusemre Kampusu içerisinde yer alan 1300 m2 lik net kullanım alanına sahip binasında eğitim ve öğretim hizmetlerini sunmaktadır. Bölümde 3 Profesör, 5 Doçent, 10 Yardımcı Doçent, 42 Öğretim Görevlisi, 6 Araştırma Görevlisi ve 10 Okutman görev yapmaktadır. Bölüm içi eğitim, öğretim ve araştırma çalışmaları, öğretim üyelerinin katılımı ile oluşan bölüm kurulu önerisi üzerine Bölüm Başkanı tarafından organize edilmektedir. Bölümden mezun olan öğrencilerin pek çoğu, farklı şehirlerde bulunan senfoni orkestralarında ve müzik okullarında iş olanağı bulabilmektedirler.

    AMAÇ
    Müzik Bölümü; Cumhuriyetin temel ilkeleri doğrultusunda çoksesli müzik eğitimini kazandırmayı, sanatçı yetiştirmeyi, klasik müzik eğitimini yaygınlaştırmayı ve ülkemizde müzik bilimleri alanındaki araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

    AÇILAN PROGRAMLAR
    Müzik Anasanat dalı Yaylı Çalgılar Tezli Yüksek Lisans Müzik Anasanat dalı Üfleme ve Vurmalı Çalgılar Tezli Yüksek Lisans Müzik Anasanat dalı Piyano Tezli Yüksek Lisans Müzik Anasanat Dalı Yaylı Çalgılar Sanatta Yeterlik Müzik Anasanat Dalı Üfleme ve Vurmalı Çalgılar Sanatta Yeterlik Müzik Anasanat Dalı Piyano Sanatta Yeterlik

    SUNULAN OLANAKLAR
    B.6.1 Dinleti Laboratuvarı Dinleti laboratuvarında öğrenci ve öğretim elemanları için hazırlanmış, video, DVD gibi ekipman vardır. Bunun yanı sıra öğrencilerin sürekli kullanımında olan kasetçalar ve CD çalar cihazları da yeterli sayıda bulunmaktadır. B.6.2 Bilgisayar Laboratuvarı Öğrenciler bilgisayar laboratuvarından kendi çalışmaları ve araştırmaları için sürekli faydalanmaktadırlar. B.6.3 Orkestra Prova Salonu Yaklaşık elli kişilik öğrenci orkestrasının provalarının yapılabilmesi için hazırlanan tam donanımlı ve akustik yalıtımı yapılmış fiziki mekandır. Oda Müziği Prova Salonuı Gerek oda müziği derslerinin işlendiği gerekse oda müziği guruplarının prova yaptığı piyanolu fiziki mekandır. Konser Salonu Yaklaşık 200 dinleyici kapasiteli orkestra, oda müziği ve solo dinletilerin gerçekleştiği tam donanımlı ve akustik yalıtımı yapılmış fiziki mekandır. Kütüphane Kitap, nota ve CD lerin yer aldığı kütüphaneden öğrenci ve öğretim elemanları düzenli olarak faydalanabilmektedirler.


    DERS LİSTESİ

    1. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler     
    MÜZ501     Çalgı Tekniği ve Repertuvar I    
    MÜZ525     Oda Müziği Repertuvarı I    

    Seçmeli Dersler
    İÇT501         Sanat Teorisi I    
    MÜZ513     İleri Piyano Edebiyatı I    
    MÜZ529     Çağdaş Müzik İncelemeleri I    
    MÜZ531     Müzikal Metin Analizleri    
    MÜZ532     Müzik Estetiği    
     
    2. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler     
    ARY111     Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri    
    MÜZ502     Çalgı Tekniği ve Repertuvar II    
    MÜZ518     Seminer    
    MÜZ526     Oda Müziği Repertuvarı II    

    Seçmeli Dersler
    MÜZ514     İleri Piyano Edebiyatı II    
    MÜZ530     Çağdaş Müzik İncelemeleri II    
     
    3. Yarıyıl

    Ders Adı ve Şubeler     
    MÜZ790     Tez    

Müzik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |