Solidworks Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Vektörel Bilişim

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Solidworks Kursu - Kurumda - Çankaya - Ankara

  • Program tanımları
    MEB Onaylı SolidWorks Sertifikası

    Solidworks Kursu


    Solid Works Hakkında

    Solid Works, genel bir bakış ile tasarım dünyasında gelişen teknoloji ile hız kazanan iş yaşamına ayak uydurmak için kullanımı kolay, güvenilir ve Windows için hazırlanmış üç boyutlu tasarım programıdır. Solid Works, her türlü üç boyutlu ürün tasarımında  kullanıcının  bilgisayarın kolaylıklarını kullanarak hızlı bir şekilde çizim yapmasını sağlar. 

    SolidWorks  “ Smart Mate ” (Akıllı Montaj) uygulamaları ile son derece hızlı montaj yapılmasını sağlar. Bunun dışında sac parçaların açılımını yaparak uzama miktarları hesaplanabilir. Ayrıca katı objeler kullanılarak kesme, yırtma veya şekillendirme işlemleri yapılabilmektedir. 

    Yapılmış olan tüm bu işlemler IGES, DXF, DWG, SAT(ACIS), STL, STEP, VDA, VRML, Parasolid dosya formatlarıyla kayıt veya transfer yapılabilir. 

    Solid Works Üstünlükleri:  

    SolidWorks şu andaki CAD programları  arasında kullanımı en kolay olan programlardan biridir. Bünyesinde bulundurduğu hazır parçalar, üç boyutlu modelden iki boyutlu çizime geçişteki kolaylığı, ayrıca  bünyesindeki ‘’Hole Wizard ‘’ ile metrik veya inch, havşalı veya faturalı tüm delikleri oluşturarak montaj ve tasarımda hız sağlar. Montajlar SolidWorks Animator yardımıyla hareketlendirilebilir; bu hareketlere çarpma kontrolü (Collision Detection) yapılabilir ve  böylece tasarlanmış parçanın prototip maliyeti sıfıra indirilmiş olur. Tüm bu işlemler sonucu oluşturulan dosyaların büyüklükleri diğer programlara nazaran çok daha az yer kaplamakta ve açılış işlem zamanları çok kısa sürmektedir. Montajı oluşturan parçaların fazla sayıda olması bu özelliği etkilemez. Tasarımlarda Photo Realistic özelliği ile gerçekçi görüntüler oluşturulabilir ve animasyonlar yapılabilir. Ayrıca SolidWorks CamWorks, Cosmos Works, Motion Works, Mold Flow, Solid Cam, Toolbox ve Trace Parts gibi bir çok çözüm ortağına sahiptir. Örnek olarak; Cam Works ile parça veya kalıbın imalatı için CNC takım yolları çıkarılabilir; CosmosWorks ile herhangi bir katı model programında tasarlanmış parçaların mukavemet analizleri yapılabilir; geniş bir ürün yelpazesine sahip ToolBox ile montaj içerisine standart makine ve kalıp elamanları yüklenebilir.

    Solidworks ve benzeri bir katı model programında tasarlanmış olan katı model tabanlı parça ve montajların her türlü mukavemet, optimizasyon, ısı transferi, burkulma analizlerini yapmak amacı ile kullanılan yardımcı bir programdır. Bir çok programda bulunmayan bir özellik olan non-lineer analiz yapmak yine Cosmos Works’ün üstün özelliklerinden birisidir. Benzer bir şekilde tasarlanmış bir parçanın içerisindeki veya dışarısındaki akış analizlerini yapmak da mümkündür. 

    SolidWorks’e bu üstün özellikleri kazandıran Cosmos-Works programı; Msc Adams çözümlemesi ile oluşturulmuş Cosmos-Motion yardımıyla, mekanizmaların her türlü  kinematik ve dinamik hesaplamalarını yaparak mekanizma üzerindeki tüm bağlantı ve parçaların üzerine uygulanan dinamik yükleri, hız, ivme, kinetik enerji gibi değerlerin hesaplanmasını son derece hızlı ve gerçekçi bir şekilde yapabilmektedir. Ayrıca gerçeğe en yakın değerlere ulaşılabilmek amacı ile bağlantı noktalarına atanan özel yatak sürtünmeleri, yüzey tabanlı sınırlama ile çarpmaların engellenmesi ve hatta çarpma sonucu oluşacak kuvvetlerle itme ve momentum yasalarına göre parçaların bir sonraki adımda ne şekilde hareket edecekleri hesaplanabilmektedir.  

    Sonuç olarak SolidWorks üç boyutlu tasarım ve imalat için ideal bir çözümdür.  

    Bütün Üretim Aşamalarında Çözüm Metodları   

    1.
    Mekanik Dizayn Çözümleri   
    2. Yüzey Modelleme (Surface Design) ve Stil Çözümleri   
    3. Analiz ve Simülasyon Çözümleri  

    SolidWORKS  KURSU KİMLER İÇİN YARARLIDIR?   

    -Makine Mühendisleri
    -Teknik Öğretmenler
    -Tasarımcılar
    -Makine Teknisyen ve Teknikerleri
    -Tarım Makineleri Mühendisleri
    -Makine ressamları
    -İlgili diğer meslek kolları

    Solidworks Neler Yapar?

    Bilgisayar destekli tasarım programlarının önde gelenlerinden biri olan Solidworks programı, kullanıcıya sunduğu rahatlık ve tasarım kolaylığı sayesinde, günümüzde sık kullanılan programlar arasına girmiştir. Solidworks programı sayesinde üretilecek olan ürünün tüm tasarımları hızlı ve güvenilir bir şekilde hazırlanabilir. Eğrisel yüzeylerdeki hassasiyeti ve yapılan parçaların seri bir şekilde montajlanabilmesi programın üstün özelliklerinden sadece birkaçıdır. Solidworks ‘e bu üstün özellikleri katan bir diğer özellikse, üzerine ek olarak kurulan yardımcı programlardır. Bu programların başında da Cosmosworks gelir. Cosmos Works programı yardımı ile tasarlanan bir ürünün her türlü mukavemet, termal, burkulma, plastik şekil değiştirme ve akış dinamiği analizleri yapılabilir. Ayrıca Motionworks programı ile tasarlanan sistemlerin kinematik ve dinamik analizlerini yapmak mümkündür. Ek olarak Solidworks programının  kullanıcıya sunduğu diğer bir kolaylıksa dişli, rulman, profil, pimler ve cıvatalardan oluşan  yaklaşık 22 milyon standart ürün kütüphanesine sahip olmasıdır. Üzerine kurulacak olan yardımcı programlar sayesinde Solidworks; kalıp imalatı, bilgisayar destekli imalat, bilgisayar destekli mühendislik ve bunun gibi dallarda hızlı ve güvenilir çözümleme yöntemi ile tercih edilir hale gelmiştir. Özellikle otomotiv yan sanayinde kullanılan Solidworks programı, aynı zamanda tasarlanan ürünlerin görsel şovlarla tanıtılmasını da sağlayabilmektedir. Bu sebeple kullanıcı sayısı gittikçe artmakta ve imalat sanayinde tercih edilen programların başında gelmektedir. 

    Solidworks Kurs Programının Genel İçeriği: 

    1. Sketcher

    Solid Works programı ara yüzü tanıtılması
    Sketcher mantığı
    Sketcher ‘a giriş
    Profil çizimleri
    Profillere uygulanacak işlemler

    2. Part Design

    Parça tasarımına giriş
    Görüntü ayarlamaları 
    Sketch tabanlı uygulamalar 
    Katı modele uygulanacak işlemler 
    Katı modelin translation ile koordinatların değiştirilmesi 
    Sac metal şekillendirilmesi 
    Yüzey oluşturma işlemleri 
    Yüzey tabanlı katı oluşturma 
    Parçaların imali için gerekli olan kalıplamanın uygulanması

     3. Assembly Design

    Montaj hakkında bilgi
    Parçaların montaja çağrılma yolları 
    Kısıtlamaların oluşturulması 
    Mekanizmaların hareketi 
    Mekanizmalarda hareket engelleyiciler 
    Mekanizmalarda bağımlı hareketler 
    Montajlara Toolbox yardımı ile parça çağrılması 
    Smart Mate ile hızlı parça ekleme 

    4. Drafting

    Teknik resimlerin çıkarılması 
    Görüntü oluşturma 
    Ölçümlendirme 
    Montaj numaralarının girilmesi
    Şekil ve ölçüsel toleranslar

    5. Analiz

    Cosmos Works ile basit bir parçanın lineer gerilme analizi 
    Cosmos Works ile basit bir parçanın termal analizi 
    Burkulma analizi 
    Optimizasyon testleri 
    Tasarlanan bir parçanın her türlü sınır şartları altında test edilmesi 
    Sonuçların yorumlanması

     6. Simülasyon

    Cosmos Motion yardımı ile basit mekanizmanın bağlantılarının tanımlanması 
    Bağlantılara sürtünme eklenmesi 
    Çarpışma sonucu oluşması gereken itme momentum değerleri 
    Mekanizmanın simülasyonu 
    Okunan değer ve tabloların yorumlanması
    Tablo ve sonuçların Excel ve .TXT belgesi haline dönüştürülerek saklanmaları.  
    • Kursiyerlere Solid Works kursları içerisinde programın tanımı yapılarak, temel çizim komutlarından başlayarak kişinin öncelikle program üzerindeki hakimiyeti geliştirmeye çalışılacak ve diğer çizim ve düzenleme komutları ile Solid Works programı öğretilecektir. Solid Works kursu sonunda kursiyerlerin yetkinliği de final projesi adı altında test edilecektir.

    Toplam Süre: 48 Saat

Bilgisayar bilimleri ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |