Baskı Sanatları Yüksek Lisans Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Baskı Sanatları Yüksek Lisans Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    BASKI SANATLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    Baskı Sanatları Bölümü aynı zamanda Türkiye'de bu alanda öğrenci yetiştiren ilk ve tek bölüm olma özelliğine sahiptir. Bölümün öncelikli amacı, çağın gereksinimine yanıt veren çağdaş yaşama ve mimariye uygun bir konuma gelen Baskı Sanatları dalında, çağdaş sanat anlayışını özümsemiş, yaratıcı, yapıcı, öncü tasarımcı bireyleri yetiştirmektir. İkinci amacı ise baskı resmin daha geniş kitlelere ulaşarak Türk resim sanatının hızlı ve etkili biçimde gelişmesini sağlamaktır. Hazırlanan çağdaş eğitim programı ile öğrenciler, sanatsal ve endüstriyel baskı konusunda kuramsal ve uygulamalı derslerle bilgilerini, deneyimlerini, yaratıcılıklarını arttırarak özgün çalışmalarıyla sanatçı kişiliklerini ön plana çıkaracak düzeye gelirler. Bu bölümden mezun olanlar; akademisyen, öğretmen, serbest sanatçı ve baskı tasarımcısı olarak resmi ve özel kurumlarda çalışabilirler.

    AMAÇ
    Bölümün öncelikli amacı, çağın gereksinimine yanıt veren çağdaş yaşama ve mimariye uygun bir konuma gelen ''Baskı Sanatları'' dalında, çağdaş sanat anlayışını özümsemiş, yaratıcı, yapıcı, öncü tasarımcı bireyleri yetiştirmektir. Üst düzeyde eğitime yönelik özgünçalışmalar gerçekleştirmek, ülkemizde oldukça yeni bir ilgi alanı olan baskı resmin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve yaygınlaşmasını, dolayısıyla Türk resim sanatının hızlı ve etkili biçimde gelişmesini sağlamak ikinci amaçtır.

    ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

    Baskı Sanatları Bölümü Aşağıda adı geçen üniversiteler ve kurumlar ile sanatsal aktiviteler düzenlemekte olup, sanatçı ve öğrenci değişimi uygulamaktadır:

    *Kunst Akademie Münster-Almanya

    *Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi Tokyo-Japonya

    *Hildesheim Güzel Sanatlar Fakültesi -Almanya

    *Quensen Uluslar arası Litografi Atölyesi Lamsipringe-Almanya

    *Hogeshool Güzel Sanatlar Fakültesi,Baskı Sanatları Bölümü, Socrates / Erasmus anlaşmalı Üniversite-Belçika

    *Köln Üniversitesi, Socrates / Erasmus anlaşmalı Üniversite- Almanya

    SUNULAN OLANAKLAR

    Litografi Atölyesi
    Baskı Sanatları eğitiminin gerektirdiği tüm imkanları sağlamayı ve Litografi Baskı tekniğinde en iyi eğitimi vermeyi hedefleyerek hazırlanmış atölyede; beş farklı boyutta - 60 X 80cm , 55 X 70cm , 43 X 60cm, 38 X 48cm, 30 X 41cm - litografi taşları ,üç tanesi kullanılmakta olan beş adet de litografi baskı presi ve litografi baskı mürekkepleri bulunmaktadır. Atölye haftanın her günü öğrencilerin çalışmasına açık tutulmaktadır. Sağlık açısından tehlıke oluturan uçucu malzemelerin temizlenmesi için merkezi havalandırma sistemi kullanılmaktadır.

    Yüksek Baskı Atölyesi
    Yüksek Baskı Tekniğinin tüm yönleri ile geliştirilmesine imkan tanınmak üzere hazırlanmış olan atölyede öğrenciler haftanın her saati çalışabilmektedir. Üç adet büyük yüksek baskı presi ve iki adet blok baskı presi kullanılmakta olup, öğrencilerin baskı aşamasında gereksinim duyduğu baskı malzemeleri sağlanmaktadır. Sağlık açısından tehlıke oluturan uçucu malzemelerin temizlenmesi için merkezi havalandırma sistemi kullanılmaktadır.

    Çukur Baskı Atölyesi
    Sanatsal baskı tekniklerinden Çukur baskının tüm uygulamalarının yapılabildiği atölyede iki küçük(50 X 70 cm) bir adette büyük(70 X 100cm) Gravür presi bulunmakta ve öğrenciler baskı malzemelernin temininde imkan sağlanmaktadır. Haftanın her günü çalışma imkanı sağlanmaktadır. Sağlık açısından tehlıke oluturan uçucu malzemelerin temizlenmesi için merkezi havalandırma sistemi kullanılmaktadır.

    Serigrafi Atölyesi
    Sanatsal baskı tekniklerinden Serigrafi Baskı Tekniğinin tüm uygulamalarının yapılabildiği atölyede üç adet baskı makinası bulunmakta ve öğrenciler baskı malzemelernin temininde imkan sağlanmaktadır. Pozlama ve yıkama işlemleri için Güzel Sanatlar Fakültesi merkez serigrafi atölyesi kullanılmaktadır. Haftanın her günü çalışma imkanı sağlanmaktadır.

    DERS PROGRAMI

    1. Yarıyıl

    Ders Adı ve Şubeler     
    ARY111     Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri    
    BAS505     Baskıresim Atölye I    
    BAS507     Çağdaş Sanat I    
    SER501     Güncel Sanat Yorumu I    

    Seçmeli Dersler
    BAS501     Baskı Resim I    
    RSM503     Resim I    
     
    2. Yarıyıl

    Ders Adı ve Şubeler     
    BAS503     Seminer    
    BAS506     Baskıresim Atölye II    
    BAS508     Çağdaş Sanat II    
    SER502     Güncel Sanat Yorumu II    

    Seçmeli Dersler
    BAS502     Baskı Resim II    
    RSM504     Resim II    
     
    3. Yarıyıl

    Ders Adı ve Şubeler     
    BAS790     Tez
    BAS791     Tez

Grafik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |