AutoCAD

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir İzmir Kariyer Merkezi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar AutoCAD - Kurumda - Konak - İzmir

  • Program tanımları
    Neden AutoCAD ?

    AutoCAD, Autodesk firması tarafından üretilip geliştirilen, tasarım ve çizimlerin bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayan ve halen 80 ülkede 17 dilde versiyonları bulunan ve bir Computer Aidet Draffing and Desing(Bilgisayar Destekli Teknik Çizim ve Tasarım) paketidir.

     
    AutoCAD in DWG uzantılı çizim formatı Dünya Endüstriyel çizim standardı olarak kabul edilmekte ve dünyada 5.200.000'den fazla kayıtlı kullanıcı tarafından 6.000.000.000'ın üzerinde DWG dosyası üretildiği tahmin edilmektedir.Genel amaçlı bir tasarım ve çizim programı olan AutoCAD'i kullanmak için her hangi bir program dilini bilmek ya da başka bir programı kullanmış olmak gerekli değildir.gelişmiş etkileşimli grafik kullanıcı ekranı sayesinde tüm komutlara menüter den veya sembol simgelerden kolayca erişmek ve çizim, düzenleme,vs. komutlarını kullanmak olasıdır.autocadokulu Release 10, 12, 13, 14, 16, 2000, 2002, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009 versiyonları ile kullanıcılarına Dos ve Windows ortamında çalışma ortamı sağlanmıştır.
     

     AutoCad, kişisel bilgisayarlar üzerinde Windows 95,Windows 98,Windows 2000 Ve Windows XP ve Vista  ortalarında, değişik iş istasyonlarında, UNIX ortamında ve Macintosh bilgisayarlar üzerinde de çalışmaktadır, ayrıca çok kullanılan bilgisayar ağlarında(Network) destekleyen AutoCAD programının en önemli özelliklerinden biriside;hangi ortamda üretilirse üretilsin, çizim dosyalarının hiçbir ek değişikliğe gerek duyulmadan diğer bir bilgisayar ortamında okunup, üzerinde işlem yapılabilmesidir.
    İlk sürümü 1982 yılında çıkmış olan AutoCAD, bu güne kadar büyük gelişmeler göstermiş ve geliştirilen her yeni AutoCAD, yeni bir versiyon veya sürüm numarası ite adlandırılarak satışa çıkmıştır.

     
    AUTOCAD'İ KİMLER KULLANABİLİR?

    AutoCAD genel amaçlı bir tasarım ve çizim programıdır. Dolayısıyla çok geniş bir yelpaze içerisinde her hangi bir disipline özgü komutlarla kullanıcıyı kısıtlamadığı gibi, açık mimarisi ile istenilen yönde özelleştirilebilir.AutoCad, tüm mimar ,mühendis,tasarımcı, grafiker ve kısaca tasarım ve çizim ile ilgili her disiplin tarafından kutlanılacak bir programdır. Bu gün ülkemizde ve dünyada Makine Mühendisliğinden,Güzel sanatlara,Mimarlıktan Tıbba, Şehir planlamadan, Reklamcılığa,Haritacılıktan Elektroniğe , Uzay araştırmalarından Denizbilim Araştırmalarına kadar her alanda AutoCAD'den temel tasarım ve çizim paketi olarak yararlanılmaktadır.

    AutoCAD'in bu kadar yaygın olarak tercih edilen bir yazılım olmasının sebebi, gerek 2, gerekse-3 boyut tasarım ve çizim için sağladığı olanaklar ve kullanım kolaylığıdır. AutoCAD, gerçek bir 2- ve 3- boyutlu(3D)tasarım ve çizim yazılımıdır.

     
    Sertifikalar;
    Autocad Sertifika Programı sonunda ,kursiyerlerin alan bilgisini ölçen; İzmir Kariyer Merkezi Serifika Sınavı uygulanır ve başarılı olan adaylar; İzmir Kariyer Merkezi "Auto CAD’ programı katılımcı Sertifikası almaya hak kazanır.

Cad-cam autocad ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |