3DS MAX

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir İzmir Kariyer Merkezi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar 3DS MAX - Kurumda - Konak - İzmir

  • Program tanımları
    3Ds Max Eğitim Programı

    3 D Studio Max dünyada en çok kullanılan üç boyutlu grafik ve animasyon programıdır. 3 Boyutlu Resim, Modelleme, Animasyon ve Rendering alanlarda kullanılmaktadır. 3ds Max , daha çok tüm mimarlara,mühendislere, teknik ressamlara ve tasarımcılara yönelik bir program. Aynı zamanda grafikerler için, modelleme ve animasyon konusunda oldukça başarılı bir program. Bu program ile filmlerde ve reklamlarda birçok görsel efekt ve üç boyutlu canlandırmalar yapılabilir.
               

    3D Studio Max , dünyada en çok kullanıcısı olan ve diğer üç boyutlu programlara göre kullanımı daha kolaydır.

    3ds Max kullanmak için bilgisayarınızın en çok RAM (Hafıza) miktarı önemlidir. Bilgisayarınızın en az RAM'i 1 GB ve üstü olmalıdır. Ayrıca iyi bir Ekran Kartı'da çalışmalarınızın Render hızını artırır.

     
    3D ile Neler Yapılabilir ?

    Zaman… Sabır… Beceri ve hayal gücü….

    Kısaca bu 4 unsuru bir araya getirirseniz önünüzde engel yoktur.3d ile çizilmiş grafikler, bugün her alanda kullanılıyor.Bunların en başında animasyon ve reklam filmleri, oyun grafikleri, makinelerin, otomobillerin proje aşamasında çizimi vs vs.

    Her şeyden önce 3d grafikleri bir resim yada fotoğraf olarak düşünürsek aklımızda oluşan 3D sınırları daha da genişler.Buradan yola çıkarak 3d ile bir web sayfasının grafik kısmını yada poster ve broşür tarzı şeylerde oluşturmak mümkündür.Ama bu gibi durumlarda bir 2D programından (örn. Photoshop) yardım almanız gerekebilir.

    Hayalini kurduğunuz bir objeyi tüm ayrıntılarıyla modelleyebilirsiniz

    Animasyon filmi yapabilirsiniz.Son zamanlarda büyük bütçelerle hazırlanan animasyon filmlerinin temelini 3D oluşturur.Reklamlarda izlediğimiz çoğu obje artık sadece 3d grafiklerden ibarettir.Gerçek objelerden daha göze çarpıcı daha çekici halde sunmanın yolu 3D’dir.

    Oynadığımız video oyunların geçiş videoları, oyundaki modellerin grafikleri 3D çizimlerdir.Burada üzerinde durmak istediğimi bir nokta var.Her hangi bir 3D çizim programıyla oyun yapılamaz.Örneğin 3dsmax programını ele alırsak, bu programla bir oyun yapmak mümkün değildir.3d studio max sadece bir grafik programıdır.Eğer bir oyun yapmak istiyorsak 3d programında oyunun modellerini hazırlarız ve daha sonra herhangi bir programlama diliyle de oyunun seyrini yazarız.Hak verirsiniz ki bir grafik çizim programıyla bir oyun karakterine yapay zeka verebilmek imkansızdır.Bağlantısı hiç mi yoktur sorusunun cevabı ise hayırdır.Örnek olarak yapay zeka vereceğimiz karakterin surat ifadelerinin temelleri 3D programında atılır.Mesela dudak kısmına bone (kemikler) yerleştirilir ve programlama kısmında bu boneler hareket ettirilir

    Mimari çizimlerde yine 3d programlarından yardım alınır.Mimarlar genelde autocad programı kullanırlar ama bir çok mimar bu programın yanında 3dmax gibi programlarla da uğraşır.Çünkü autocad programı ölçülü temelin çizimidir ve görsellik açısından kısıtlıdır.. Aşağıda 3ds max ile çizilmiş birkaç örnek resim var.

Bilgisayar bilimleri ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |