Seramik Doktora Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Seramik Doktora Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    SERAMİK DOKTORA PROGRAMI

    Seramik Bölümü 1985 yılında kurulmuştur. Bölüm 5000 m2 lik bir alanı kaplayan Yunus Emre Kampüsü nde yer alır. Şu an bölümde; 3 Profesör 3 Doçent, 7 Yardımcı Doçent ve 5 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölüm ile ilgili kararlar bölüm kurulunda yer alan fakülte üyeleri tarafından alınır. Bölüm, Bölüm Başkanı tarafından yönetilir.

    Seramik Bölümü, seramik malzemenin çok yönlülüğünü ve onun tüm limitlerini modern seramik teknolojisine kullanmanın yanı sıra araştırma ve yaratıcılığın önemini de vurgular.
    Seramik Bölümü serbest olarak çalışan seramik sanatçılarının yanı sıra seramik fabrikalarında tasarımcı olarak çalışabilen tasarımcıları eğitir.

    AMAÇ

    Öğrenciler iyi donanımlı olan atölyeleri kullanmakta özgürdürler örneğin çamuru sır hazırlama odaları, alçı-kalıp stüdyosu, döküm atölyesi, seramik teknik dekor stüdyosu, teknoloji laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, elek baskı stüdyosu, torna stüdyosu, fırın odası ve malzeme depoları.

    Öğrencilerin bilgilerini artırmak, düşünce yeteneklerini geliştirmek ve sanatın gerekliliği ve önemini arttırmak için düzenli olarak araştırma, geziler, kültürel ve sanatsal aktiviteler (seminerler, konferanslar, endüstri ilişkileri, sergiler) düzenlenmektedir.

    Öğrencilerin seramik fabrikası ve sanatsal seramik atölyelerinde zorunlu olarak 72 iş günü stajları vardır. Bu zorunlu staj sayesinde öğrenciler, kariyerlerinde karşılaşabilecekleri problemlerle başa çıkmayı öğrenmekte bilgi ve becerileri gelişmektedir. Öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışındaki seramik yarışmalarına katılmaları fakülte tarafından cesaretlendirilmekte ve desteklenmektedir.

    Bu bölümden mezun olanlar; alanlarında araştırmacı olabildikleri gibi formasyon kazanmaları durumunda öğretmenlik yapabilirler, serbest olarak veya seramik fabrikalarında tasarımcı olarak çalışabilirler.

    Seramik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı
    Doktora derecesi için gerekli olan sanat dersleri ve sanat araştırmasıdır. Öğrenciler sergi ve bir tez hazırlamalıdırlar. Daha sonra hazırladıkları sanatsal araştırmayı sözlü olarak savunmalıdırlar. Öğrenciler Master devresinin yanında yaklaşık 4 yılda Doktora programını tamamlamaları gerekir. Seramik sanatında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için farklı doktora programları vardır.

    ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
    Bölüm, diğer yabancı üniversitelerle işbirliği ve ortaklık yapmaktadır.
    Sanat ve Tasarım Okulu, Tsinghua Üniversitesi, Çin.
    Tokyo Ulusal Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi, Japonya.
    Tacoma Koleji, Seattle, ABD.

    SUNULAN OLANAKLAR

    Çamur ve Sır Atölyesi
    2 adet büyük çamur hazırlama değirmeni, 2 adet sır hazırlama değirmeni, 1 adet küçük sır hazırlama değirmeni, 2 adet titreşimli elek, 1 adet fitler pres, 1 adet vakum pres, 1 adet ibreli terazi, 1 adet kantar, 1 adet taşıma arabası, 1 adet lavabo, 1 adet anahtar dolabı, 1 adet çelik raf.

    Çamur Döküm Atölyesi
    1 adet Kurutma dolabı, 3 adet çamur karıştırıcı, 1 adet plaka açma makinesi, 6 adet kurutma rafı, 6 adet mermer masa, 4 adet uzun Turnet, 1 adet kısa Turnet, 1 adet kompresör, 4 adet döküm tezgahı, 4 adet alçı kalıp rafı, 1 adet kurutma rafı, 1 adet alçı çamur (çamur yoğurmak için), 2 adet oluklu musluk, 1 adet el yıkama lavabosu.

    Torna Atölyesi
    10 adet Shimpo Japon tornası, 1 adet elektrikli torna, 2 adet ayak tornası, 2 adet ahşap çamur yoğurma masası, 1 adet alçı çamur yoğurma masası, 2 adet musluklu oluklu lavabo, 13 adet ahşap muhafaza rafı, 1 adet kurutucu fan, 1 adet çelik dolap, 1 adet yangın söndürücü, 1 adet kefeli terazi.

    Sırlama Atölyesi
    1 adet 1 kg. değirmen öğütücü aparatı, 1 adet karıştırıcı, 1 adet sırlama kabini, 1 adet kısa Turnet, 1 adet pistole, 3 adet iş muhafaza rafı, 1 adet büyük mermer masa, 5 adet küçük jet değirmen bağlama aparatı, 1 adet el yıkama lavabosu, 1 adet aspiratör.

    Fırınlar
    1 adet 0,5 m3 gazlı fırın (1000 C), 1 adet 0,1 m3 elektrikli fırın (1000 C), 1 adet 0.4 m3 elektrikli fırın (1200 C), 1 adet 0,5 m3 elektrikli fırın (1200 C), 1 adet 0,7 m3 elektrikli fırın (1200 C), 1 adet mermer masa, 3 adet çelik dolap, 2 adet taşıma arabası, 2 adet yangın söndürme cihazı, 2 adet aspiratör, 5 adet çelik raf.

    Alçı Atölyesi
    12 adet alçı torna, 6 mermer masa, 5 adet alçı masa, 1 adet alçı karıştırıcı, 2 adet kurutma fanı, 5 adet alçı muhafaza fanı, 1 adet çelik dolap, 1 adet taşlama, 1 adet oluklu musluk, 1 adet el yıkama lavabosu, 10 adet alçı lambası, 1 adet kompresör.


    DERS İÇERİKLERİ

    1. Yarıyıl
    SER601     Sanat Eseri Çözümlemeleri I    
    SER603     Çağdaş Sanat ve Yorumu I    
    SER613     Çağdaş Seramik Tarihi I
    SER615     Kuramsal Proje Araştırması I    

    Seçmeli Dersler
    SER611     Seramik Teknolojisi I    
    SER617     Serbest Seramik Tasarımı Projesi I    
    SER619     Endüstriyel Seramik Tasarımı Projesi I    
     
    2. Yarıyıl
    SER602     Sanat Eseri Çözümlemeleri II    
    SER604     Çağdaş Sanat ve Yorumu II    
    SER614     Çağdaş Seramik Tarihi II    
    SER616     Kuramsal Proje Araştırması II    

    Seçmeli Dersler
    SER612     Seramik Teknolojisi II    
    SER618     Serbest Seramik Tasarımı Projesi II
    SER620     Endüstriyel Seramik Tasarımı Projesi II
     
    3. Yarıyıl
    SER890     Tez
    SER891     Tez
    SER892     Tez
     
    4.Yarıyıl
    SER890     Tez
    SER891     Tez
    SER892     Tez
     
     

Seramik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |