Resim Doktora Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Resim Doktora Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    RESİM DOKTORA PROGRAMI

    Bölüm 1991 yılında kurulmuştur. Bölüm 5000 m² lik bir alanı kapsayan Yunus Emre Kampüsü içinde yer almaktadır. Bölümde 2 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi ve 1 Teknisyen devamlı statüde çalışmaktadır. Bölümle ilgili kararlar bölüm öğretim elemanlarının katıldığı Bölüm Kurulu ile alınmaktadır. Bölüm, Bölüm Başkanı tarafından yönetilmektedir.

    Öğrenciler, iyi donanımlı desen atölyesi, vitray atölyesi, duvar resmi ve teknikleri atölyesi, baskı atölyeleri ve resim atölyelerinde öğrenim görmektedir.

    Öğrencilerin bilgilerini ve düşünsel yeteneklerini arttırmak için ve sanatsal yaklaşımlarını, araştırmacılıklarını, görüşlerini, kültürel ve sanatsal etkinliklerini geliştirmek için düzenli olarak seminerler, sergiler, konferanslar gerçekleştirilmektedir.

    Öğrenciler sanat atölyelerindeki çalışma programlarına katılmak zorundadır. Bu zorunlu eğitim programı öğrencilerin kariyerleri ile ilgili karşılaşacakları problemlerle başa çıkmalarına olanak sağlamaktadır. Öğrenciler yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli sanatsal yarışmalara katılabilmekte ve fakülte tarafından desteklenmektedir.

    AMAÇ

    1991-1992 öğretim yılında öğretime başlayan Resim bölümünde, çağdaş estetik anlayış ekseninde resim eğitimi ve resim temelinde duvar resim teknikleri öğretimi yapılmaktadır.Birinci sınıfta yoğun olarak Temel Sanat Eğitimi dersini alan öğrenciler, daha sonraki yıllarda Modelden Resim, Resim, Özgün Baskıresim, Duvar Resmi ve Teknikleri derslerini görürler.Ayrıca sanatçı kişiliklerinin gelişmesinde ve çağdaş, özgün bir anlatım diline ulaşmalarında en az pratik çalışmalar kadar önemli olan kuramsal sanat dersleri de alırlar.Atölye donanımları her türlü çalışmaya olanak verir durumdadır.

    Bölümde, çağdaş sanat anlayışını özümsemiş, sanat çalışmalarının yanında dekoratif amaçlı resim taleplerine de cevap verebilecek yaratıcı, yapıcı,öncü tasarımcı tipinin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
    Bu bölümden mezun olanlar ; alanlarında araştırmacı olabildikleri gibi Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra öğretmenlik yapabilirler, tekstil desinatörlüğü, dekoratörlük yapabilirler, serbest ressam olarak çalışabilirler.


    Ph.D. Sanatta Yeterlik/Resim
    Sanatta Yeterlik programı Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından açılmaktadır. Sanatta Yeterlik derecesi sanatsal araştırmalar ve sanatsal çalışmaları içermektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeri için araştırmalarına bağlı olan tezlerini sözlü olarak savunmaları ve resim sergisi hazırlamaları gerekmektedir. Sanatta Yeterlik programına Yüksel Lisans diplomasına sahip olan öğrenciler başvurabilmekte ve bu programı dört yılda tamamlamaları gerekmektedir.

    SUNULAN OLANAKLAR

    Bilgisayar Laboratuvarı
    Öğrenciler fakültede bulunan bilgisayar laboratuvarı olanaklarını kullanabilirler. Fakülte öğrencilerine ayrılmış olan 3 bilgisayar laboratuvarı ve 150 bilgisayar vardır. Laboratuvardaki tüm bilgisayarlarda internet bağlantısı vardır ve öğrencilerin çalışabilmesi için gerekli olan donanımlara sahiptir.
    Kütüphane

    Öğrenciler fakülteye 100 m mesafede bulunan merkez kütüphanede bulunan pek çok kitap süreli ve süresiz yayınlardan faydalanabilirler.
    Diğer

    Öğrenciler için fakülte binasında fast food yiyebilecekleri bir kafetarya bulunmaktadır. Kampüs içerisinde fakülteye 100 m mesafede bulunan öğrenci yemekhanesinde öğlen yemekleri verilmektedir. Aynı zamanda öğrencilerin yemek yiyebilecekleri çok sayıda pasta ne ve kafeterya bulunmaktadır.Üniversite de sinema, tiyatro, sağlık, spor, edebiyat kulübü gibi öğrenci kulüpleri bulunmaktadır.

    Vitray Atölyesi

    Bölümde 1 adet vitray atölyesi vardır. Kurşun, alçı, beton ve mozaik vitray teknikleri öğretim elemanı tarafından öğrencilere uygulatılmaktadır.

    Duvar Resim Teknikleri Atölyesi

    Bölümde 1 adet Duvar resim teknikleri atölyesi vardır. Alçı, fresko, skrafito teknikleri ve atık malzemeler ile öğretim elemanı gözetiminde öğrencilere uygulamalar yaptırılmaktadır.

    Özgün Baskıresim Atölyesi

    Fakültede 4 ayrı baskıresim atölyesi bulunmaktadır. Bu atölyelerde alçak baskı, yüksek baskı, litografi ve serigrafi teknikleri uygulanmaktadır.

    Desen Atölyesi

    Fakültede 1 desen atölyesi bulunmaktadır. Aynı zamanda bölümdeki resim atölyelerinde de desen çalışmaları yapılabilmektedir.
    Resim Atölyeleri

    Bölümde 4 adet resim atölyesi bulunmaktadır. Öğrenciler hafta boyunca istedikleri zaman kendi atölyelerinde çalışma imkanına sahiptirler.Ayrıca izin aldıkları taktirde hafta sonları da çalışabilmektedirler.

    DERS LİSTESİ

    1. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    RSM601     Sanat Eseri Çözümlemeleri I    
    RSM603     Çağdaş Sanat ve Yorumu I    
    RSM605     Resim Stüdyo I
    RSM613     Renk ve Işık    
    SER601     Sanat Eseri Çözümlemeleri I
    SER603     Çağdaş Sanat ve Yorumu I    
    Seçmeli Dersler
    RSM609     Işıklı Cam Resmi ve Teknikleri I
    RSM611     Litografi I    
     
    2. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    RSM606     Resim Stüdyo II    
    SER602     Sanat Eseri Çözümlemeleri II    
    SER604     Çağdaş Sanat ve Yorumu II    
    Seçmeli Dersler
    RSM610     Işıklı Cam Resmi ve Teknikleri II    
    RSM612     Litografi II    
     
    3. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    RSM890     Tez    
     
    4. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler     
    RSM890     Tez    
     

Resim ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |