Grafik Tasarımı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir İzmir Kariyer Merkezi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Grafik Tasarımı - Kurumda - Konak - İzmir

  • Giriş gereklilikleri
    Bu eğitim içerisinde öğrenci adaylarının bilgisayar işletmenlik eğitimi almış veya orta seviye bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olması gerekmektedir.
  • Program tanımları

    Grafik Tasarım


    İleri Grafik Tasarım - 180 Saat

    - Grafik Tasarım Sanatı Eğitimi – 24 Saat
    - Adobe Photoshop Extended CS4 – 40 Saat
    - Adobe Illustrator CS4 – 40 Saat
    - Adobe Indesign CS4 – 40 Saat Baskı Öncesi Hazırlık -
    - (Adobe Bridge CS4 – Adobe Acrobat 9.0 Pro) – 16 Saat Uygulama
    - (Kurumsal Kimlik, Broşür, Dergi İlanı ve Bülten tasarımı) –20 Saat

     

    Temel Grafik Tasarım - 75 Saat

    - Adobe Photoshop Extended CS4 20 Saat 
    - Adobe Illustrator CS4 20 Saat 
    - Adobe Indesign CS4 20 Saat
    - Baskı Öncesi Hazırlık ve Uygulama ( Bridge CS4 – Acrobat 9.0ro) 16 Saat

     

    DERS İÇERİKLERİ

    Kurumsal eğitimler, sunum destekli eğitimler olacaktır. Hazırlanan sunumların anlatımı ile birlikte belli konular tartışmaya açılacak veya beyin fırtınası havasında dersler işlenecektir. Öğrencilerin derslere iştiraki ile asıl hedef olan reel değerdeki eğitim seviyesine ulaşılacaktır. Pazarlamaya yardımcı anlatımlarla da ileri seviye eğitim veya yardımcı diğer eğitimlerin alınmasına yardımcı olunacaktır. Program eğitimlerinde ise öğrencileri iş hayatına hazırlama amaçlı uygulamalı ve ajans disiplini çerçevesinde dersler işlenecektir.


    Grafik Tasarım Sanatı ve Kültürü

    Grafik tasarım ilkeleri ve elemanları, Reklam ve tasarım tarihi, Renk ve renk sistemleri, Amblem ve logo tasarımı, İlüstrasyon, Reklam fotoğrafı, Tipografi ve font tasarımı, Afiş tasarımı, Kurumsal kimlik tasarımı, Baskı öncesi hazırlık ve baskı teknikleri üzerine temel bilgileri içeren kuramsal olarak tasarımlar üzerinde incelemeye yönelik bir eğitimdir. Masaüstü Yayıncılık eğitiminin ilk 24 saatini kapsar.


    Adobe Photoshop Extended CS4


    İleri Photoshop CS4 Eğitimi 40 Saat

    Temel Photoshop CS4 Eğitimi 20 Saat

    Piksel tabanlı tasarım programı olan Photoshop, Piksel tabanlı fotoğraf işleme ve tasarım programıdır. Fotoğraf işleme, düzenleme, manipülasyonlar, illüstrasyonlar, sanatsal çalışmalar, afiş tasarımı gibi uygulamalar ile eğitim verilecektir. Temel Eğitimde menü ve araçlar öğretildikten sonra Photoshop’ta temel uygulamalar görsel eğitimle birlikte verilir.


    İleri Düzey Photoshop Eğitiminde ise; Foto-manipülasyon, fotoğraf rütuşlama ve tasarım uygulamaları yeralmaktadır.


    Adobe Illustrator CS4


    İleri Illustrator CS4 Eğitimi   40 Saat

    Temel Illustrator CS4  Eğitimi
    20 Saat

    Vektörel  tabanlı tasarım programı olan Adobe Illustrator®  grafik tasarımcılar için grafik tasarım ürünlerini tasarlarken  büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Adobe Illustrator® eğitimi, illüstrasyon, logo, afiş v.b kurumsal kimliği kapsayan tüm tasarımların baskı öncesi hazırlığa kadar tasarlanmasında kullanılan araçlar menüler ve grafik tasarımcının, tasarım sırasında işini kolaylaştıracak tüm araçların püf noktalarını içermektedir.

     

    İleri düzey Illustrator derslerinde, Reklam ajanslarının iş süreçlerindeki gibi Sanat Yönetmeninden alınan brief’ler doğrultusunda gerçek grafik tasarım ürünleri profesyonelce uygulanır.

     

    Adobe Indesign CS4


    İleri Indesign CS4 Eğitimi   40 Saat

    Temel Indesign CS4 Eğitimi 20 Saat

    Vektörel  tabanlı sayfa mizanpaj (düzenleme) programı olan Adobe Indesign®  dergi, gazete, katalg, kitap, bülten gibi çok sayfalı tasarımların kısa sürede yapılmasında grafik tasarımcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

    Temel Eğitimde menü ve araçlar öğretildikten sonra birden fazla sayfa üzerinde (örn; 32 sayfalık dergi tasarımı uygulaması yapılır)  çalışma  kuralları, görsel eğitimle birlikte verilir.

    İleri Indesign eğitiminde ise, çok sayflı tasarımlar (örn; tabloid boy bülten uygulaması ve çok sayfalı broşür uygulaması) baskı öncesi hazırlığa kadar hazırlanır.


    Baskı Öncesi Hazırlık



    Adobe Bridge CS4 ve Adobe Acrobat 9.0 Pro
    16 Saat

    Adobe ailesindeki programların dosyaları arasındaki geçişi sağlayan Adobe Bridge® eğitimi, dosya görünümleri, geçişler ve dosyalara toplu efekt uygulamaları gibi grafik tasarımcıların işlerini kolaylaştıracak işlemleri uygulamalı olarak içermektedir.


    Adobe Acrobat® eğitiminde baskı öncesi hazırlık, doğru baskı çözümleri, baskı teknikleri, montaj aşamalarındaki profesyonel çözümleri kapsayan bir eğitim verilir. Bunları yaparken sorunsuz PDF dökümanları oluşturmayı, doğru renk senkronizasyonları ile kusursuz baskılar elde etmeyi sağlayacak beceriler edinebilirsiniz.

Grafik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |