Yemek Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir CHEF'S İSTANBUL MUTFAK ATÖLYESİ

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Yemek Kursu - Kurumda - Beyoğlu - İstanbul

  • Program tanımları

    "Lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmeyi öğrenmek istiyorum" diyenler için... "Chef's İstanbul Mutfak okulu"na hoşgeldiniz!

    HERKES YEMEK YAPABİLİR! Önemli olan önce yemek yapabilmeyi istemektir! ( Yetenekli olmak şart değildir.)

    Günümüzdeki "beslenme tehlikeleri", "GDO'lu ürünler", "Yapay katkı içeren hazır ürünler", terk ettiğimiz mutfağımıza ve anne yemeklerimize acilen geri dönmemiz gerektiği mesajını veriyor. Sağlığın önemini her geçen gün biraz daha iyi anlıyoruz. Sağlıklı bir yaşam sürmemiz de tükettiklerimizle yakından ilgili. Hızlı yaşam, eğitim ve iş hayatı derken doğaya ve doğal olan ne varsa herşeye arkamızı dönmüş; önümüze ne verilirse "nasıl, neyle, ne şekilde ve kim tarafından?" yapıldığına bakmadan tüketir hale geldiğimizi maalesef hep iş işten geçtikten sonra farkediyoruz.

    Gelin, daha fazla geç olmadan başlayın. GDO ve katkılı ürün krizini mutfakta çözün!

    Yemek pişirmeden önce malzemeyi tanımalısınız. Doğrama şekillerini, doğru pişirme yöntemlerini bilmelisiniz. Kursumuzda t emel mutfak bilgileri eşliğinde her hafta Türk mutfağından başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere mönü çalışması uygulamalı yapılmaktadır. "Anne mutfağı" kokusunda, özlediğiniz "anne yemeği" tadında yemekler pişirebildiğinizi göreceksiniz.

    *Yemek pisirmeyi yeni öğrenenler, yeni evliler, üniversite öğrencileri, yalnız yaşayanlar, çocuklarına yemek pişirmek isteyen anneler ve anne adayları VE mutfakla yeni tanışanlar için de ideal bir kurs programı.

    * Sağlikli ve lezzetli yemek yapmayi öğrenmek istiyorsaniz bu kurs tam size göre... Bu kurstan sonra en karmaşık gibi görünen yemek tariflerini bile kolayca yapabildiğinizi göreceksiniz.

    Bu yemek kursundaki programın amacı, 5 haftalık uygulamalı eğitimin ardından mutfağa girdiğinizde hemen her türlü malzemeyi kullanabilir ve yemek pişirebilir hale gelmenizi sağlamaktır.

    Kurs Hakkında :

    4 hafta sureli yemek kursumuz haftada bir pazar günleri yapılmaktadır. Çoğunlukla çalışanların ve zaman bulamadığı için mutfağa giremeyenlerin katıldığı kurslarımızda Türk mutfağından örneklerle yemek pişirmeye başlanmaktadır. Tüm malzeme tarafımızdan sağlanmakta; her bir kurs 3.5-4 sürmekte ve her dersin reçeteleri yazılı olarak verilmektedir. Ders bitiminde ise katılımcılar pişirdiklerini saklama kaplarıyla evlerine götürebilirler.

    Bu kursumuz, profesyonel aşçı yetiştirmek üzere değil "yemek yapmayı hiç bilmiyorum, öğrenmek istiyorum" diyenler için hazırlanmış temel seviye yemek kursudur. Bu kursu tamamladığınızda sadece belli yemekleri pişirmeyi değil, her türlü pişirme yöntemini ve malzemeyi öğrenmiş olursunuz.

    Yemek yapmada kullanılan malzemeden kullanılan araç gerece; yemek çeşitlerine göre hangi pişirme tekniklerinin uygulandığına kadar sizi mutfakla tanıştıracak her bilgi verilmektedir. Kursa katılan herkes ocağını ve yerini seçer kendine ayrılmış istasyonunda kendi ocağını ve tezgahını kullanarak eğitmenle birlikte uygulama yapar.
    Çorbalar, pilavlar, et, tavuk, köfte ve balik yemekleri, şerbetli ve sütlü tatlı çeşitleri, dolmalar... Fırında pişirme yöntemlerinden, ocakta pişirme tekniklerine; közlemeden sotelemeye, karamelize etmekten haşlamaya kadar tüm pişirme teknikleri temel mutfak kapsamında uygulamalı öğretilmektedir.

Aşçılık ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |