Grafik Yüksek Lisans Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Hacettepe Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Grafik Yüksek Lisans Programı - Kurumda - Çankaya - Ankara

  • Program tanımları
    YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    H.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Anasanat Dalı 2809 sayı ile kanunlaşan 20.07.1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin, 28.03.1983 tarihinde yürürlüğe girmesiyle kurulmuş ve 198384 ders yılında eğitime başlamıştır. 4 yıllık lisans eğitimi ile birlikte, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik düzeyinde eğitim vermektedir. Grafik Anasanat Dalı'nın amacı, eğitim programı süresince sanatçı adaylarının çalışma alanlarına giren konularda araştırıcı, tasarımcı ve yaratıcı güce sahip kültürlü ve toplumu eğiten, estetik zevklerini geliştiren, grafik buluşları uygulama alanlarına aktarırken doğasal öğelere, imgelere akıl ve sezgi yoluyla yeni fonksiyonlar kazandırabilen, yetenekli grafik sanatçısı olarak yetişmelerini sağlamak, içinde yaşadığı toplumun kültür değerlerini çağdaş bir yorum ile kullanarak yeni sentezlere vardırabilmektir. Anasanat Dalı'nda, programın amaçlarına ulaşmasını sağlayacak grafik tasarım, ambalaj ve tanıtma grafiği, fotoğraf ( yarım ton ve repro kamera tire), temel sanat eğitimi, desen, animasyon, bilgisayar grafiği ve baskı resim atölyeleri bulunmaktadır. Her türlü görsel bildirişimin ve iletişimin kurulmasında etkin bir rolü olan Grafik Tasarımcısının ülkemizde hemen her sektörde çok geniş istihdam alanları vardır.

    Giriş Koşulları
    Herhangi bir Lisans programını tamamlamış olması, Giriş sınavlarını başarması gerekir

    Diploma Koşulları
    24 kredilik ders alıp, mezuniyet çalışmasını tamamlaması gerekir


    Yüksek Lisans Dersleri

    Güz
    GRA 600  Özel Konular 
    GRA 641  Grafik Atölye I
    GRA 643  Tipografi - kaligrafi 
    GRA 645  Reklam Grafiği 
    GRA 647  kitap Resimleme
    GRA 653  Grafik sanatı ve Sorunları

    Bahar
    GRA 600  Özel Konular
    GRA 642 Grafik Atölye II
    GRA 644 Animasyon
    GRA 646 Grafik Teknolojileri. Araş.
    GRA 648 Ambalaj Grafiği
    GRA 654 Reklam Analizi 
    GRA 656  TV - Videografik
    GRA 652 Seminer


    DERS İÇERİKLERİ

    GRA 600 Özel Konular
    Anabilim/Anasanat Dallarının tez aşamasında bulunan öğrencileri tarafından alınması zorunlu olan bu ders, Yüksek Lisans öğrencilerinin uzmanlık isteyen alanlarda yapacağı çalışmaları içerir ve kendi alanlarında uzmanlaşmış öğretim üye ve görevlerince verilir.

    GRA 641 Grafik Atölyesi I
    Görsel iletişimi sağlayan temel disiplin Grafik Tasarıma ilişkin özgün çalışmalar ve araştırmalar yapılması.

    GRA 642 Grafik Atölyesi II
    Tasarımların projelere dönüştürülerek uygulamalar yapılması.

    GRA 643 TypografiKaligrafi
    Matbaacılık teknolojisindeki gelişmelerin izlenmesi, Grafik Tasarım'ın matbaaya verilişinden sonuçlanmasına kadar geçen süredeki tüm aşamaların uygulanması, yeni yazı türleri geliştirmeye ilişkin çalışmalar yapılması.

    GRA 644 Animasyon
    Doğal ve yapay görüntünün film üzerine tespitindeki sistem ve yöntemler, animasyon ilkeleri, canlı çizgi ve çekimler yapılması.

    GRA 645 Reklam Grafiği
    Bir kuruluşun, bir olayın, bir düşüncenin ya da bir ürünün tanıtılmasını sağlama amacına yönelik özgün çalışmalar yapılması.

    GRA 646 Grafik Teknoloji Araştırmaları
    Grafik Tasarım uygulamalarına katkıda bulunacak gerekli araçgereçler üzerine araştırmalar, teknolojik verilerin uygulama alanlarına aktarılması.

    GRA 647 Kitap Resimleme
    Seçilen ya da önerilen bir konunun kitap metinlerinin içerikleri ve okuyucu kitlesi de dikkate alınarak özgün bir biçimde resimlenmesi kitabın basıma hazırlanması.

    GRA 648 Ambalaj Grafiği
    Tüketici kitlenin ihtiyaçlarını, estetik zevklerini dikkate alarak bir ürünün kullanılmasında, koruma ve taşınmasında, tanıtılmasında önemli rolü olan ambalaj için özgün tasarımlar, üzerine uygulamalar yapılması.

    GRA 652 Seminer
    Grafik ve Grafik Sanatına ilişkin çeşitli teorik ve uygulamalı çalışmalar yapılması.

    GRA 653 Grafik Sanatı ve Sorunları
    Grafik Sanatının değişik disiplinlerine ilişkin sorunların kuramsal analizleri, gelişen grafik teknolojisinin bu sorunlara katkıları, grafik eğitimi veren kurumların piyasa üretim birimleri ile olan ilişkileri, Geleneksel Türk Sanatları'nın Grafik Sanatına etkilerinin incelenmesi.

    GRA 654 Reklam Analizi
    İletişim araçlarıyla yapılan tüm tanıtımların kitle üzerindeki etkilerinin incelenmesi, tanıtım türlerinin, yöntemlerinin, tekniklerinin ve metin analizlerinin ele alınması.
     

Grafik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |