Estetik ve Güzellik Uzmanlığı Eğitimi Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir T.C MEB Çağdaş Fazilet Cilt Bakımı ve Eğitim Merkezi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Estetik ve Güzellik Uzmanlığı Eğitimi Kursu - Kurumda - Çankaya - Ankara

  • Giriş gereklilikleri
    KURSLARA KATILACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER: Kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde ve denetiminde yürütülmektedir. Bu nedenle resmi okullarda istenen belgelerin tamamı kursumuza katılacak öğrencilerden de talep edilmektedir. Bu belgeler şunlardır. *Öğrenim Belgesi *İkametgah *Nüfus cüzdanı sureti *İyi hal kağıdı *4 Adet Fotoğraf
  • Program tanımları
    ESTETİK VE GÜZELLİK UZMANLIĞI EĞİTİMİ KURS SÜRESİ:
    Estetik ve Güzellik Uzmanlığı Kurslarımız yılda 2 defa uygulanmaktadır.

    Kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki bölüm halinde planlanmıştır. Hafta içi gruplarımız; haftanın 2 yarım günü, Hafta sonu gruplarımıza tek bir gün yani Cumartesi günleri ders verilmektedir.

    Ayrıca talep olduğu takdirde akşamları ve Pazar günleri özel gruplar halinde, tek makyaj, epilasyon ve Cilt bakımı şeklinde kurslar planlanmaktadır.

    ESTETİSYENLİK EĞİTİMİ KURSUNDA VERİLECEK DERSLER NELERDİR?
    Eğitimimizin %70'i uygulamalı, %30'u teoriktir. Eğitim verilen dersler çok kapsamlı olup önemli ders konuları şunlardır.

    Cilt Bakımı - Cilt Teşhisi - Cilt Tipleri - Cilt Tedavileri
    Normal sağlıklı bir cilt günümüz koşullarında çevresel etkenlerden ve mikro organizma artıklarından kendini koruyamaz hale gelmiştir. Dolayısıyla kırışmalar başlar ve sağlıksız bir görünümle karşı karşıya kalınır. Cilt bakımı cildin dış etkenlere karşı savunma mekanizmasının güçlenebilmesi için herkesin yaptırması gereken bir işlemdir.

    İnsanların genetik olarak yapısı farklıdır.Farkı bilip cildin yapısına ve gereksinimlere göre kişinin cildini yönlendirerek ürün uygulamak gerekir. Peki ne yapmalı veya ne yapmamalıyız? Sizin cilt tipinize uygun bakım nedir? Bütün bu sorularınızın cevabını ve cildinizin güzel ve sağlıklı görünümü için yapmanız gerekenleri eğitimlerimiz sırasında öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz.


    Makyaj

    • Makyajın tarihçesi
    • Renk bilgisi
    • Ölçü ve oran bilgisi
    • Işık Gölge ve Kamuflaj
    • Yüz şekillerine göre aydınlatma teknikleri
    • Burun alın, çene ve dudak kusurlarını düzeltme
    • Yüz ve göz şekillerine göre makyaj
    • Fondöten seçimi
    • Gece makyajı
    • Gündüz Makyajı
    • Gelin makyajının tekniğe uygun yapılması
    • TV ve sahne makyajının tekniğe uygun yapılması
    • Fantastik makyaj uygulaması
    • Kaş tasarımı

    Bu çok özel gün için uygulanan profesyonel ürünlerle yapılıp özel sabitleyici ürünlerin kullanıldığı kişiye özel çalışmalardır. Her şeyin özeli sizin içindir…

    Epilasyon ve Depilason Tüm Çeşitleri ve Teknikleri

    Epilasyon eğitimi teknolojik aletlerde yapılmakta ve kılın yapısına uygun epilev ve depilev uygulamalarla öğrencilerimize gösterilmektedir. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak bu yöntemlere her gün yenisi eklenmektedir. Özellikle iğneli epilasyonda deri yapısı, iğne seçimi ve el manipilasyonu eğitim almış kişilerce yapılmaktadır. Aksi halde olumsuzluklar olabilir. Bu açıdan eğitim kurumumuzda profesyonel eğitimciler tarafından gerekli eğitim verilmekte ve uygulamalar yapılmaktadır.

    Anatomi ve Beslenme:
    Beslenme alışkanlıkları hakkında ve vücudumuzun anatomik gelişimi ile cildimize yönelik teorik bilgiler verilmektedir.

    Leke Tedavisi
    Kurumumuzda güneş lekeleri ve doğum sonrası lekelerde başarılı çalışmalar yapılmakta ve % 80'e varan olumlu sonuçlar alınmaktadır. Leke tedavisi ile yüzdeki ve vücutdaki kahve rengi lekeler giderilir ve cilt tonu eşit hale getirilir.

    Kırışıklık Tedavisi :
    Günümüzde yaşanan zor hayat koşullarından ve ilerleyen yaşdan dolayı yüzde oluşan kırışık ve mimik çizgilerin tedavisi, kurumumuzda mevcut son teknolojik aletlerle ve hijyenik ortamda yapılmaktadır. Zaman zaman kırışıklık ile ilgili yapılan bakımlar cildin 1 yıllık yıpranmasını, kırışmasını ve deforme olmasını ortadan kaldırır.

    Kirpik Perması :
    Özelikle dik kirpiklerde şekillendirme yapan bu işlem makine kullanmış gibi kıvrık bir görünümü yerine getirir. Kirpiklere zarar vermez. 3 ay dayanıklılık süresi vardır. Estetik olarak güzel bir görünüme sahiptir.

    Kirpik Ekleme :
    Estetik açıdan son derece güzel bir görüntü sağlar.Bu çalışmada kendi kirpiğinize zarar vermeden daha uzun ve doğal görünümdeki kirpiklerle yüzünüze değişik bir görüntü verebilirsiniz.

    Kaş - kirpik boyama :

    Açık renkli kirpikler ve kaşlarda özel hazırlanmış tüylere zarar vermeyen boyalardır. Saçınızın rengine, teninizin rengine göre ayarlanabilir. 3 ay süren dayanıklıkları vardır.


    Klasik Masaj
    • Klasik Masaj Teknikleri
    • Reflexoloji
    • Göğüs Bakımı
    • Sırt Bakımı
    • Yosun Tedavileri
    Vücudumuzu rahatlatmak için yapılan uygulamalardır. Masajla, kaslar yumuşatılır ve yorgunluktan oluşan ağrılar giderilir. Masaj, kurumumuzda uzman kişilerce sadece bayanlara yapılmaktadır.

    Selüloit Tedavisi :

    Selülit vücutta, genetik olarak veya çoğu kez aşırı şişman olan kişilerde ortaya çıkar. Ayrıca hareketsiz vücutlar yani, masa başı işler yapan kişilerde de görülebilir. Selülitin görünümü, portakal renginde olup, elle sıkıldığı zaman sert dokulu, muntazam olmayan şekillerdir. Selülit tedavisi için kurumumuzda gereken tüm eğitimler, uygulamalı ve teorik olarak verilmektedir.

    Manikür - Pedikür - Parafin - Protez Tırnak:
    Kadının saç ve yüz güzelliğinin yanı sıra önemli güzellik unsurlarından biri de ellerin ve ayakların bakımıdır. Manikür ve pedikür kurumumuzda hijyen koşullarda ve uzman kişilerce yapılmaktadır.

    Zayıflama:
    Zayıflama eğitimi pasif cimlastik, yosun tedavisi ve masajla birlikte verilmekte ve bununla ilgili uygulamalar öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterilmektedir. .

    Kozmetik Danışmanlık:
    Kursumuzu bitiren öğrencilerimiz iş yeri açmak isterlerse ihtiyaç duyacakları iş yeri donanımı ve kullanılacak ürünler hakkında bilgi verilmektedir.

    Satış Eğitimi:

    Kursumuzu bitirecek öğrencilerimize, iş yeri açmak isterlerse cilt bakımı ürünleri hakkında satış eğitimi seminerleri düzenlenecektir.

    KURSU BİTİREN ÖĞRENCİLER NE YAPALABİLİR?
    Kurs tamamlandıktan sonra sınav yapılmaktadır. Sınav kağıtları Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerle birlikte okunmakta ve değerlendirilerek not verilmektedir. Sınavı başarı ile tamamlayan öğrencilerimize belgeleri verilmektedir.

    Bu belgeyi alan öğrencilerimiz bir iş yerinde çalışabilirler, Ustalık belgesi aldıktan sonra da iş yeri açabilir. Kursumuzu başarı ile bitiren öğrencilerimiz talep ettikleri takdirde saygın iş yerlerine yerleştirilmektedir.

    YURT DIŞINDA EĞİTİM VE SERTİFİKA İMKANI
    Çağdaş Fazilet Cilt Bakım Merkezi'nin çok önemli bir hizmeti daha vardır. Kursu bitiren öğrencilerimiz talep ettikleri takdirde Avrupa'nın bir şehrinde 1 hafta süreli cilt bakımı ve makyaj konusunda ilave eğitim imkanı tanınmaktadır. Bu eğitim sonrasında Cilt Bakımı ve Makyaj konusunda ayrı ayrı olmak üzere 2 sertifika verilmektedir. Böylece öğrencilerimiz Avrupa 'da yapılan eğitimleri görmekte ve kendilerini daha iyi geliştirmekte ve Türkiye'de daha iyi iş kurma imkanlarına kavuşmaktadır.

Estetisyenlik ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |