Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Doktora Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Doktora Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI ve EKONOMİSİ DOKTORA PROGRAMI

    AMAÇ
    Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı, açmış olduğu yüksek lisans ve doktora programlarıyla, öğrencilerin eğitim konularıyla ilgili bilgi, beceri ve anlayışlarını geliştirmeyi ve çalışma alanlarındaki kuramları, modelleri ve araştırma yöntemlerini kavrama, yorumlama ve uygulama yeterliklerine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı, ayrıca, açtığı tezsiz yüksek lisans programlarıyla, okullarda görev yapan öğretmen ve yöneticilerin daha bilgili ve yaratıcı uygulayıcılar olmalarına katkı sağlamayı istemektedir.

    ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
    Eğitim Bilimleri Anabilim Dalında, öğretim üyelerince çalışma alanlarının kapsamına giren çeşitli araştırmalar desenlenip yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar, çalışma alanlarına göre aşağıdaki konularda yoğunlaşmaktadır: Eğitim Programları ve Öğretim Alanında: · Karşılaştırmalı eğitim sistemleri · Öğretmen eğitimi programlarının karşılaştırılması · Hizmetöncesi öğretmen eğitimi programlarının geliştirilmesi · Öğretmen eğitimine dönük kalite modelleri · Öğretmenlerin hizmetiçi eğitimi/mesleki gelişimi · Etkili öğrenme, öğrenme stilleri ve öğrenme stratejileri · Üniversitede öğretme ve öğrenme · Öğretmen adaylarının okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması Psikolojik Hizmetler Alanında: · Okul psikolojisi · Okullarda rehberlik ve danışmanlık hizmetleri · Grup ve ikili danışmanlık · Akademik danışmanlık · Bireylerarası ilişkiler · Stresle başa çıkma · Kaygı · Umutsuzluk · Gençlik sorunları Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Alanında: · Okul örgütlerinde toplam kalite yönetimi · Okul örgütlerinde performans yönetim sistemleri · Okul örgütlerinde stratejik planlama · E-öğrenmenin ekonomisi · Okul örgütlerinde örgütsel iletişim · Uzaktan eğitimin yönetimi · Okul denetleyicilerinin geliştirilmesi · Okullarda insan kaynağı yönetimi uygulamaları · Öğretim liderliği

    SUNULAN OLANAKLAR
    Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrenciler gerek Anadolu Üniversitesinin gerekse Eğitim Fakültesinin tüm olanaklarından yararlanma hakkına sahiptirler. Bu kapsamda, üniversite kütüphanesinde eğitim bilimleri alanında Türkçenin yanı sıra İngilizce olarak yayımlanmış çok sayıda kitap ve dergi bulunmaktadır. Üniversitenin tüm Internet kafeleri her zaman öğrencilerin kullanımına açıktır. Bunlara ek olarak, öğrenciler Eğitim Fakültesinin bilgisayar laboratuvarlarından da her zaman yararlanabilirler. Anadolu Üniversitesi, öğrencilerin sosyal etkinlik gereksinmelerini karşılamada da oldukça zengin seçeneklere sahiptir. Üniversite, Yunusemre Yerleşkesinde tiyatro, sinema, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, tenis kortları gibi sosyal yapıları bulundurmaktadır. Bu sosyal yapılardan hem öğrenciler hem öğretim elemanları yararlanabilmektedirler. Bunlara ek olarak, öğrenciler üniversitede birçok alanda etkinlik gösteren öğrenci kulüplerinin etkinliklerine de katılma olanağına sahiptirler.

    DERS LİSTESİ


    1. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    EYT601     Eğitim Yönetiminde Değişim ve Dönüşüm    
    EYT890     Tez
    Seçmeli Dersler
    ETK500     Bilim Etiği    
    EYT609     Türkiye'de Eğitim Politikaları
     
    2. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    EYT602     Eğitim Örgütlerinde Değerlendirme Ölçüt ve Teknikleri    
    EYT890     Tez
    Seçmeli Dersler
    EYT610     Eğitim Yönetiminde Yeni Eğilimler    
     
    3. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    EYT522     Eğitim Yönetimi ve Denetimi Semineri    
    EYT603     Eğitim Örgütlerinin Analizi    
    EYT892     Tez    
    Seçmeli Dersler
    EYT605     Okullarda Davranış Yönetimi ve Uygulamaları    
    EYT608     Kişisel Gelişim Stratejileri
    EYT611     Eğitim ve Ekonomik Kalkınma
    EYT612     Stratejik Liderlik    
     
    4. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    EYT890     Tez    
    Seçmeli Dersler
    EYT604     Eğitim Yöneticileri ve Denetçilerinin Yetiştirilmesi
     
    5. Yarıyıl
    Ders Adı ve Şubeler   
    EYT890     Tez    
     
     

Eğitim ve öğretim ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |