Çince Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir T.C M.E.B - Özel Sozek Eğitim Kurumları

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Çince Kursu - Kurumda - Zeytinburnu - İstanbul

  • Program tanımları
    ÇİN DİLİ

    Çince, çok sesli bir dildir. Çincedeki sözcükler yaklaşık 350 kadar heceyle seslendirildikleri için benzer sesler çoktur. Bu nedenle, Çince sözcüklerin seslendirilmesinde "ses tonu" adı verilen farklılıklar bulunmaktadır.

    Çince, Türkçeden yapı olarak çok farklıdır ama öğrenmesi çoğu kişiler için zevkli bir dildir.  Mandarin Çincesinde (En yaygın Çince) 5 ses tonu bulunmaktadır. Yani aynı kelimeyi (karakter - im) 5 ses tonu ile seslendirilebilirsiniz ama her biri farklı anlamlar içerir. Çince karakterleri gördüğünüzde tanımanız onları ezberleyip yazmaktan daha kolaydır. Fakat konuşma Çincesi düşündüğünüzden daha kolaydır.  Çince gramer Türkçe gramerden çok daha kolaydır. İngilizcedeki gibi istisnaları yoktur. Fiillerinin çekimleri olmadığından dolayı düzenli veya düzensiz diye herhangi bir ayrım yoktur.  Eğer yanlış ton kullanırsanız sizi anlamaları zor olur. Doğru ton kullanmaya gayret ediniz!

    NEDEN ÇİN DİLİ  .. ?
     
    *Çince, Birleşmiş Milletlerin resmî dillerinden biridir.
    *İki milyar konuşanı ile dünyada en çok konuşulan dildir. *Çin Halk Cumhuriyeti son yıllarda her bakımdan gelişmekte olup ekonomisiyle dünyanın süper gücü olma yolundadır.
    *Ticari ve toplumsal ilişkilerimiz oldukça hızlı bir şekilde gelişmektedir.
    *Ülkemizde Çince bilen kişilere büyük oranda  ihtiyaç duyulmaktadır.  

    ÇİNCE KURSLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ

    Başlangıç ve Orta Seviyesi 3 Kurdan oluşur ve 8 ay sürer. Haftada 2 gün 3er ders saatidir.   Çince derslerimiz Pinyin (Latin harflerine benzer) ve Hanzi (Çince Karakterler) olarak öğretilmektedir. Başlangıç seviyesi bitirildikten sonra konuşabileceğiniz iyi bir seviyeye gelirsiniz. Yalnız hanzi ile yazma konusunda 3 kur yeterli değildir onun için tüm seviye kurlarını bitirmeniz gereklidir.  Normal ders saatine ek olarak haftanın bir gününde 1 saat dui hua (doğru konuşma) dersleri eklenerek çince pratik yapma imkanını bulacaksınız.

Çince ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |