Çince Dil Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Ankara Üniversitesi TÖMER

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Çince Dil Kursu - Kurumda - Çankaya - Ankara

  • Program tanımları

    ÇİNCE

    Neden Çince?
    Yeryüzünde ortalama 4 bin dil mevcuttur. Bu diller arasında en çok konuşulan dil Çincedir; dünyada iki milyar insan Çince konuşmaktadır. Çinliler 5 bin yıllık tarihleri boyunca eski Türk devletleri ile komşu olarak yaşamış ve yakın temasta bulunmuşlardır. Dönemin Çinli gezginleri, tarihçileri ve yazarları Hun, Yüsün, Uygur gibi Türk boyları hakkında pek çok kitap yazmışlardır. Bugün, eski Türk tarihini incelerken Çince kaynakların ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır.

    Çin Halk Cumhuriyeti son on yıl içerisinde her bakımdan gelişmekte ve ekonomisiyle dünyanın süper gücü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Özellikle Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler gün geçtikçe daha da gelişmektedir. Çin ile ilişkilerde daha verimli sonuçlar alınabilmesi için mutlaka Çince öğrenilmelidir.

    Derslerin Uygulanışı
    Öğrenci ile öğretmenin ve öğrenci ile öğrencinin doğrudan etkileşimine son derece elverişli U masa düzeninin kullanıldığı tüm sınıflarda DVD ve televizyon bulunmakta ve bunlar öğretim etkinliği süresince etkin olarak kullanılmaktadır. Sınıflar 5-16 kişiliktir.

    Çince kursları 6 temel, 4 orta ve 2 yüksek olmak üzere toplam 12 kurdan oluşmaktadır. Avrupa Dil Portfolyosuna göre düzenlenen Çince kurslarında diploma alan bir kursiyer,  B2 düzeyine ulaşmaktadır. Birer aylık yoğun kurlarla 12 ayda (toplam 480 saat ders), ikişer aylık normal kurlarla 24 ayda (toplam 576 saat ders) TÖMER diploması alınabilmektedir. Temel ve orta kurların sonunda birer sertifika, yüksek kurların sonunda ise, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü onaylı “TÖMER Diploması” verilmektedir.

    Seçmeci yöntemin uygulandığı TÖMER sınıflarında öğretim etkinliğinin merkezinde öğrenci yer almaktadır; öğretmen yönlendirici konumda olup her öğrenci eşit düzeyde söz hakkı almakta ve ders süresince öğrenci sürekli etkin kılınmaktadır. Derslerde hedef dil Çince kullanılmakta, dört temel dil becerisine (Dinleme Anlama, Konuşma, Okuma Anlama ve Yazılı Anlatım) eşit ağırlıkta yer verilmekte, bunlara ek olarak bir yan beceri olan Dilbilgisi  üzerinde de ayrıca durulmaktadır

    Genel Amaçlı Kurslar
    Çince kurslarındaJi Chu Han Yu ve Han Yu adlı ders kitapları, alıştırma kitapları, ses CD’leri ve DVD ile destekleyici ek materyaller kullanılmaktadır. Yüksek kurlarda ise konuşma becerisini geliştirmek amacıyla güncel konulardan derlenen ders araç-gereçleri verilmekte, gazete haberleri ve makaleler üzerinde çalışılmaktadır.

    Çince kurslarında kullanılan kitapların özelliği Ortak Avrupa Çerçevesine uygun  olarak Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma Becerilerine eşit oranda önem veriyor olmalarıdır. Belirlenen hedefler çerçevesinde öğrenciler program başlangıcından sonuna dek her derste düzenli olarak dinleme, konuşma, okuma ve yazma çalışmaları yapmaktadırlar.

    Özel Amaçlı Kurslar
    KPDS, Turizm Bakanlığı Profesyonel Turist Rehberliği Sınavı gibi özel amaçlı sınavlara ve bazı resmî ve özel kurumların sınavlarına yönelik kurslar ve çeviri kursları talebe bağlı olarak açılmaktadır. Bu kurslarda dilbilgisinin yanı sıra soru ve test teknikleri üzerinde durulmaktadır.

    Konuşma Kulüpleri
    Talep olduğu takdirde TÖMER’de Çince kurslarına devam eden öğrenciler için anadili Çince olan yabancı uyruklu okutmanlar eşliğinde,  değişik saatlerde konuşma sınıfları açılmaktadır. Bu kurslar TÖMER kursiyerleri için ücretsizdir.

    Kurs Sonu Değerlendirme Sınavları
    Sertifika düzeyine denk düşen yoğun kurlarda 40, normal kurlarda 48 saatlik dersin sonunda hedeflere ulaşma düzeyinin ölçülmesi amacıyla dört temel dil becerisine yönelik kur atlama sınavları yapılmaktadır. Bir beceriden başarısız öğrenci bütünleme sınavına girebilirken, birden çok beceriden başarısız olan öğrenci kur tekrarı yapmaktadır. Hangi kurlarda sınav yapıldığını gösteren tablo aşağıda sunulduğu gibidir:

    Sınav yapılmayan kurslarda öğrenciler bir üst kura okutmanın kur boyunca oluşturacağı performans değerlendirme ölçütlerine göre geçebilmektedir. Okutman, bu değerlendirmeyi öğrencilerin derse katılımlarına, verilen ödevleri yapıp yapmamalarına, yapılan küçük sınavlardaki başarılarına, öğrencilerin öğrenme isteklerine ve öğrenme hızlarına göre yapmaktadır. Okutmanın bir üst kura devam etmesini uygun bulmadığı öğrenciler talep ettikleri takdirde kur atlama sınavına girebilir ve başarılı olmaları durumunda bir üst kura devam edebilirler.

Çince ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |