Bilgisayarlı Modelistlik Kursu

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Dünya Grafik Design Eğitim Merkezi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Bilgisayarlı Modelistlik Kursu - Kurumda - Fatih - İstanbul

  • Program tanımları
    BİLGİSAYARLI MODELİSTLİK

    Bilgisayarlı modelistlikteki en önemli püf nokta en çok kullanılan kalıp programını bilmektir.Birinci önceliğiniz bu olmalıdır.İkinci önceliğiniz ise eğitim veren kurumun verdiği eğitimin içeriği ve altyapısıdır.

    Kurumumuzda Türkiye ‘de en çok kullanılan Gerber programı verilmektedir. Ancak unutulmaması gerekir ki Gerber Version 7 ‘yi kullanan üst versiyon Gerber Version 8’i kullanamamaktadır. Bu da piyasada Gerber V 7 ve  Gerber V 8 kullanıcısının yarılmasını beraberinde getirir.Piyasada Gerber 7 ve Gerber 8 kullananlar ayrı ayrı tercih edilir.Size eğitimde Gerber 7 ve Gerber 8 verilirse piyasada Gerber de kalıp çıkaran işyerlerine sorunsuz gidebilirsiniz.Sadece Gerber 7 öğrenmişseniz Gerber 8 kullanana ,Gerber 8 öğrenmişseniz Gerber 7 kullanana giremezsiniz. Gerber programını öğreniyorsanız V 7 ve V 8 en ince ayrıntısına kadar ayrı ayrı öğretilmesi gerekir.Biz kurumumuzda iki versiyonu birlikte vermekteyiz.

    Gerber ‘den sonra Türkiye ‘de en çok kullanılan program Assyst programıdır.Kurumumuzda Assyst eğitimi de interaktif ve model uygulamalı olarak bir ders dahilinde eğitimi verilmektedir. Yani kurumumuza başvurduğunuz zaman Gerber  7 ,Gerber 8 hem de Assyst alma şansına sahip olacaksınız.

    Gözden kaçmaması gereken birinci nokta  diğer kurslar 1 tane program gösterirken kurumumuz 3 tane program verdiğinin bilinmesidir.İkinci önemli nokta ise ;hazır kalıbı dijit edip  serileme ve pastalını gösterip bilgisayarlı modelistliği maalesef bu şekilde eğitimini veren kurumlar var.Kurumumuzda sıfırdan bir baz kalıbı riga takımı kullanmadan bilgisayarda kalıbını oluşturup istediğiniz modeli uygulayıp ister etek ister astarlı ceket tamamını bilgisayar ortamında kalıbını çıkarma imkanına sahipsiniz.

    Bilgisayarlı modelistlikte gösterilen programların tamamı interaktif ders sistemleri ile desteklenmektedir.Yani aldığınız eğitim için tekrar hocanıza gitmeye gerek yok.Kabin sistemi ile görmüş olduğunuz dersi tekrar tekrar hem görsel hem de işitsel olarak izleme imkanına sahipsiniz.Link konulsun

    Kurumumuzda elde kalıpla bilgisayarlı modelistlik aynı anda ayrı hocalar tarafından verilen eğitim yürütülmektedir.Başka kurumlardaki gibi son iki ayda değil kursun başında birbirini tamamlayarak verilen bir eğitim mevcuttur.

    Elde etek kalıbı çıkartırken kağıdın üzerine çizdiğiniz her kalıbı bilgisayardaki Gerber programı ile aynısını yapmak eğitimi verimli ve tamamlayıcı hale getirir.Bilgisayarlı modelistliği kursun sonuna bırakmak ise ancak kursun işine gelmektedir çünkü iki hoca yerine tek hoca ile işi götürür.Elde kalıp 8 ay ,bilgisayarda kalıba 2 ay vererek maalesef eşit dağıtılması gereken bir eğitim tek bir hoca ile götürülür.

    Bir de elde kalıbı bilmeyen bilgisayarda kalıbı bilmez diye bir söylem var. Eğer kalıp programı ile modelistliğin inceliğini anlatırsanız gerek olmadığını görürsünüz.Bu noktaya dikkat edilmelidir.

Moda ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |