Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yüksek Lisans Programı

Sorularınız herhangi bir ücret alınmadan, doğrudan ilgili kuruma yönlendirilecektir Anadolu Üniversitesi

Iteği göndermek için Gizlilik politikasını kabul etmelisiniz

Hakkında yorumlar Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yüksek Lisans Programı - Kurumda - Tepebaşi - Eskişehir

  • Program tanımları
    BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    AMAÇ
    Bilgisayar ve diğer bilgi teknolojileri konusunda lisansüstü eğitim vererek ilk ve orta öğretime bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmeni yetiştirmektir. Bu programdan mezun olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen, bilgi işlem teknoloğu ya da üniversitelerde akademisyen olarak iş bulabilirler.

    ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri eğitimi Bölümü öğretim elemanları 2000-2002 yılları arasında 14 uluslar arası ve 13 ulusal yayın gerçekleştirmişlerdir. Bölüm öğretim elemanlarının üzerinde çalışmakta olduğu konulardan bazıları şunlardır: 1. Bilgisayar destekli eğitim, 2. Bilgisayar destekli yabancı dil eğitimi, 3. Eğitim teknolojisi, 4. Eğitim ve okul sistemlerinde bilgisayar kullanımı, 5. Teknolojinin insan üzerine etkileri 6. Bilgisayar kaygısı, 7. Endüstriyel tasarım, 8. Internet ile öğretim, 9. Eğitsel tasarım, 10. Eğitim yazılımları, 11. İstatistik.

    SUNULAN OLANAKLAR
    Bilgisayar Laboratuarları Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümüne ait 2 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Her bir laboratuar içerisindeki bilgisayarlara ait teknik özellikler şu şekildedir: Bilgisayar Laboratuarı I Alan: 10,85 m x 5,80 m = 62,93 m2 Bilgisayar Adeti: 24 Bilgisayar Özellikleri: · Pentium III Celeron 800 · 128 MB RAM (Hafıza) · 20 GB Sabit Disk · 10/100 Ethernet Kartı · Ses Kartı · 14? Ekran · Fare · Klavye Bilgisayar Laboratuarı II Bilgisayar Adeti: 24 Bilgisayar Özellikleri: · IBM Pentium IV 2.4 Mhz · 128 MB DDR-RAM (Hafıza) · 30 GB Sabit Disk · 10/100 Ethernet Kartı · Ses Kartı · 15? Ekran · Fare · Klavye Ayrıca: · 1 adet Tepegöz · 1 adet Data Video Projektör bulunmaktadır. Bunlar dışında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümüne ait: · 7 adet PIII Bilgisayar · 2 adet CD-Yazıcı · 1 adet Laserjet Yazıcı · 2 adet Tarayıcı bulunmaktadır.


    DERS LİSTESİ

    1. Yarıyıl
    ARY111     Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri    
    BTÖ511     Eğitsel Tasarımın Kuramsal Temelleri
    BTÖ512     Görsel Algı ve Tasarım İlkeleri    
     
    2. Yarıyıl
    BTÖ509     Çevrimiçi Öğrenme ve Öğretme Teknolojileri
    BTÖ599     Seminer    
    BTÖ790     Tez

    3. Yarıyıl
    BTÖ790     Tez     

Eğitim ile ilgili diğer programlar

Bu site çerezleri kullanmaktadır.
Devam etmek istiyorsanız, yelken, kabul eder.
Daha fazlası  |